Gyömrőről fogadták örökbe

Üdv, Muki vagyok!

2 éves schnauzer keverék kan, méretemet tekintve a törpe és a közép snaci között vagyok. Szóval nem vagyok hatalmas, de mind a 14,5 kilóm egy igazi szeretetcsomag! Van chipem, oltásom, és már az ivartalanításon is túl vagyok.

A szívféreg tesztje negatív lett, de a bőrféreg pozitív, így az orvos hat hónapos kezelést javasolt. Havonta egyszer Advocate csepp, és Milprazon tabletta. Két hónap múlva kontroll, majd a hat hónap végén újra. Olyan gazdit keresünk neki, aki a kezelést folytatja!

Múltamról röviden: Tiszaújvárosban születtem, előző gazdim az utcáról szedett össze még kölyökként. Mondta nekem, hogy sajnos nem tud megtartani, de igyekszik nekem gazdit találni. Tudta, hogy jobb sors jár nekem, mint hogy egy hétvégi telken lakjak. Végül a fajtamentő egyesület rám talált, és most ideiglenes befogadóknál lébecolok.

Vannak itt kutyalányok, hamar cimborák lettünk. Persze, ki tudna ellenállni a csajoknak, nemde? Kanokkal is találkoztam már párszor, velük azért hajlamos vagyok mogorva lenni, de nem mindegyikkel ám!
Ezelőtt is macskákkal éltem együtt, szóval velük egyáltalán semmi gondom. Idi gazdiknál is vannak bársonytalpúak, az egyik még fúj rám, de én annál okosabb vagyok ám, hogy egy mufurc macskusszal foglalkozzak. Jah, ha még nem mondtam volna, az embereket imádom, a gyerekekért rajongok! Azt mondják rólam, igazi puszi osztogató vagyok, és folyton csóválok. Hiába, igazi szívrabló vagyok, na!

Szeretek játszani, labdázni. Szívesen sportolnék is veled. Sokat jövök-megyek, kissé pörgős is vagyok, de azért nem viszem ám túlzásba. Nézzétek el ezt nekem, sok mindent be kell pótolnom, mindenre kíváncsi vagyok!

Leginkább kinti kutya voltam eddig, de nekem nem kell tanítani a szobatisztaságot, tudom én az illemet magamtól is. Hiába, nemcsak szép vagyok, hanem okos is!
Idi gazdiknál is szépen viselkedem a házban, miután körbenéztem, és szimatoltam, szívesen elheverek a szőnyegen. Okos vagyok, figyelek, szeretek tanulni. Most kezdjük az alap engedelmességi parancsokat tanulni, mint az ül, és a fekszik. Őrzöm a házat is, akkor szoktam ugatni, meg játék közben is, ha belelendülök.

Szeretem a hasam, de habzsolni nem szoktam. Eddig kutyaszalámit, kutyakonzervet, és házikosztot kaptam, azokat szeretem a legjobban. Idi gazdik próbálnak átállítani a tápra úgy, hogy fentiekbe belekeverik a száraz tápot. Így már kezdem megszokni a tápot is. Emberektől nem, de kutyáktól, cicáktól védem az ételem.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van pár negatív tulajdonságom is. Na de hallottatok már teljesen tökéletes kutyáról? Szerintem olyan nincs is! Közösen javíthatunk ezeken a dolgokon, én partner vagyok benne! Szóval ezt a póráz dolgot még szoknom kell. Még húzok sétakor, egyre csak mennék, mennék, mivel kíváncsi vagyok mindenre, kellenek az élmények. Amíg nincs köztünk stabil kapcsolat, addig ne engedj el olyan helyen, ami nincs körbekerítve, mert bizony ilyenkor hajlamos vagyok nem oda figyelni a hívó szóra.
A kapunál is figyelni kell még rám, mert ha tehetném, kislisszolnék rajta. De itt nincs rá lehetőségem, mivel itt figyelnek erre. Ha idi gazdik ki vagy bejárnak az autóval, addig vagy a kennelben, vagy a házban vagyok.

Előző helyemen sokat voltam egyedül ezért hajlamos voltam szökni. Így egy idő után láncon találtam magam. De itt jó helyem van, nem is akarom kiásni magam sehol. Továbbá szeretek kertészkedni, különösen az ásás érdekel. De ezért idi gazdik nem dicsérnek meg. Ugyan, pár lyuk az udvaron azért belefér, nem?

Remélem sikerült elrabolnom a szíved! Szeretném, ha a gazdám lennéll!

Családcentrikus, kutya és cica kompatibilis vagyok (kan kutyákkal azért válogatós). Leginkább kertes házba szeretnék költözni, a házba való bejárással.

Ha felkeltettem érdeklődésedet, akkor az SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület honlapján itt többet megtudhatsz az örökbe fogadásról:

http://schnauzermentes.hu/index.php/hu/orokbefogadas

és utána jelentkezhetsz a gazdijelölteknek szóló kérdőív kitöltésével vagy katt egyből ide:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfVkqAYpDhZshnp5k…/viewform

Ez után lehet velem személyesen is megismerkedni. Most Veszprém megyében, Tüskeváron lakom. Puszi és pacsi: Muki