PÁR SZÓ A SNACIKRÓL

Ami mindhárom méretnél megegyezik:

A szemek fölött jellegzetes szemöldököt és a pofán szakállt képeznek a szőrszálak. A snaci az a fajta, ahol a lányoknak is szakálluk van. J

A só-bors szőrzet az ezüstszürkétől az acélszürkéig terjed, az orr fekete, a szemek sötétek.

A snacik tanításáról elmondhatjuk, hogy egy jó kutya-gazdi kapcsolat kell hozzá, szeretet, következetesség, egy kis szigor, és játékos feladatok, amit nem unnak meg hamar. Szívesen tanulnak, és amit egyszer megtanultak, azt nem felejtik el.

 

A TÖRPE SCHNAUZER, avagy kiskutya nagy egóval

Kicsi, erőteljes, egy kis energiabomba. Alkata inkább nevezhető zömöknek, mint karcsúnak, de ha játékról van szó, vagy meglát valamit, szalad mint a nyúl. Bátor, okos, ragaszkodó, éber, kitartó, rettenthetetlen, temperamentumos, játékos, néha kicsit makacs, nagy mozgásigényű és hatalmas személyiségű kutya. Azon az állásponton vannak, hogy bármelyik nagykutyának elkapják a bundáját – de persze ez a valóságban nem így van. Élénk és intelligens, mindig ég a vágytól, hogy játszhasson vagy sétálhasson. Hajlamosak az egész játék készletet kipakolni, csak hogy valaki foglalkozzon velük.

Persze nem mind ilyen. A másik változata a nyugis, „hagyjálegésznapaludni” típus. De a sétánál ők is belelkesednek, egy-egy játékban, egy nagy kergetőzésben ők is benne vannak.

Általában 4-8 kg közötti versenysúllyal rendelkeznek, kb. 30 - 35 cm magasak (vagy alacsonyak?:)), és 10-14 éves korukig élnek.

Négy színben találkozhatunk vele, ezek a fekete, a só-bors, a fekete-ezüst és a fehér. Sokan még mindig meglepődve mondják, hogy „én azt hittem schnauzer csak feketében van.” A szőrzete szálkás, drótszerű, sűrű és kemény, de nem csomós és göndör.

 

A KÖZÉP SCHNAUZER, avagy az ideális családi kutya

A három méret közül a legrégebbi fajta, és aki először vetette meg a lábát külföldön. Értelmes, józan, magabiztos, megbízható, temperamentumos. Nem egy ijedős kutya, figyelmes és jó házőrző. Gyanakvó az idegenekkel, de az ismerősöket örömmel üdvözli. 

Ragaszkodik gazdájához, éppen ezért nehezebben szokja meg, ha új gazdát kap. Szereti és türelmes a gyerekekkel, más kutyákkal és egyéb állatokkal is jól kijön - persze ehhez megfelelően kell szocializálni. Igazi családi kutyának való!

Szeret és szívesen, könnyen tanul, de nem szereti sokszor ismételgetni ugyanazokat a feladatokat. Szívesen van póráz nélkül, szeret futni, úszni, apportírozni. Kertben és lakásban is jól érzi magát.

Magasságuk általában 45-50 cm, míg súlyuk 14-20 kg között mozog, 10-14 év a várható életkor. Két színben található: feketében és só-borsban. Szőrzete szálkás és sűrű, melyhez sűrű aljszőrzettel is rendelkezik.

 

 AZ ÓRIÁS SCHNAUZER, avagy az erő és a tekintély

Tiszteletreméltó megjelenésű, nagy, erőteljes, elegáns, tekintélyes termetű, de ennek ellenére mozgása könnyed, harmónikus. Lakásban is jól érzi magát, de termete és mozgásigénye miatt kerti körülmények közé ajánlott. Imponáló méretével könnyen elijeszti az illetéktelen személyeket. Valószínűleg ezt tudja is magáról, ezért nem ugatós.

60-70 cm marmagassággal, és 35-47 kg közötti súllyal rendelkeznek. Kb. 12-14 évig élnek. Fekete és só-bors színben találhatóak.

A közép és az óriás schnauzer jelleme sok mindenben megegyezik, így az óriás is értelmes, temperamentumos, megbízható, figyelmes, éber, eszes, erős, gyors, nem ijedős, szeret tanulni. Gazdájához határtalanul hűséges, családjához erősen ragaszkodik. Célját mindenáron eléri, rendkívül kitartó, de ugyanakkor óvatos is. Kiváló munka kutya.

Más kutyákkal és egyéb háziállatokkal való együttélés nem okoz gondot a számára, a gyerekekkel kedvesen és türelmesen viselkedik (itt is fontos a fiatalkori szocializáció, hiszen ha sosem próbálta, sosem volt benne része, honnan is tudhatná). Az idegeneket nem kedveli, velük szemben többnyire óvatos és éber.

 

 

Running sneakers | nike air max heritage hybrid cars parts list , Sneaker News / Release Info