Egy halászteleki család fogadja örökbe!

Fickó 3 év körüli só-bors színű kan törpe schnauzer kutya, aki oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új családját az SOS Schnauzer Fajtamentés gondozásában. Negatív bőr- és szívféreg teszt eredménnyel rendelkezik. Termetre kicsit nagyobb az átlagos törpéknél, kb. 35 cm magas.

 

A Püspökladányi Menhelyről került gondozásunkba, megérkezésekor eléggé megszeppent volt, vastag filces bundával és rettentő büdösen érkezett. Bár a kozmetikához nincs hozzászokva, és a fejét és a lábait féltette, hálás volt, hogy megszabadult az addig cipelt hatalmas bundától. Fickó valószínűleg sose volt igazi családi kutya, vagy valakinek a kedvence, csak valahol egy kertben kirakva élhetett mindenféle törődés és foglalkozás nélkül.

Fickó természete még előttünk is most kezd kibontakozni. Kezdetben nagyon félénk, mindenre rácsodálkozó, semmit nem ismerő kutya volt, elszigetelten élt. Azóta sokat fejlődött, szépen nyit a világra. Természete alapvetően kedves, megadó.
Más kutyákkal befogadójánál minden esetben kijön, cicák után élénken érdeklődik, odafigyeléssel összeszoktatható velük.

Emberekkel tartózkodó eleinte, sokszor lefagy, de egyre gyakrabban feledkezik meg magáról és odajön egy-egy simiért, csóvál, felkap játékokat, játszik a többiekkel is. Ilyenkor egy boldog, jókedvű kis bohóc
Pórázon egyre szebben közlekedik, szobatisztaságra szoktatása folyamatban van.

Türelmes gazdit keresünk neki, aki elég időt tud szánni a vele való foglalkozásra, nevelésre, megtanítja neki azokat a dolgokat, amit eddig senki.
Kezdeti félénk, bizonytalan viselkedése miatt nagyobb, türelmesebb gyerek mellé ajánljuk csak.

Fickó lakásba vagy kertes házba bent tartással fogadható örökbe. Kizárólag kinti tartásra nem adjuk!

 

Jelenleg Pilisvörösváron van befogadónál elhelyezve, ide várja a gazdi-jelöltet ismerkedésre. 

Az örökbefogadással kapcsolatos információk megtalálhatóak honlapunkon, kérjük elolvasni! Jelentkezni KIZÁRÓLAG a gazdi-jelölteknek szóló kérdőív kitöltésével lehet (telefonos jelentkezést nem fogadunk el). A kérdőív megtalálható az örökbefogadás menüpont alatt.

Amennyiben a gazdi-jelöltet megfelelőnek találjuk, felvesszük vele a kapcsolatot, több jelentkező esetén pedig a legideálisabb jelöltet választjuk ki először.