Németországból fogadják örökbe

Tonic 3 éves oltott, chipezett, negatív bőr- és szívféreg teszt eredménnyel rendelkező, ivartalanított, közepes termetű snaci-német juhász mix, aki ezúton keresi új családját az SOS Schnauzer Fajtamentés gondozásában.

Tonic nagyon bizalmatlan és félénk kutyaként került hozzánk Püspökladányból, ahol hosszú éveket töltött egy menhelyen, hiába várva egy gazdára. Egy hónappal érkezése után kezd szépen kinyílni, csóvál és örül, ha az ember hívja, ha szól hozzá, bár még kicsit félénk, de napról napra szépen fejlődik.

Természete nagyon kedves, szeretetéhes, mókás kutya, nem agresszív, nagyon türelmes gyerekek mellé is jó választás. Más kutyákkal jó a viszonya, nem keresi konfliktust, inkább kitér, megadó jellem. Pórázon sétálást tanulja, szobatisztaság is jól halad.

Az átlag kerítés nem akadály a számára, különösen idegen helyen kimászhat, erre eleinte nagyon oda kell figyelni, az idő múlásával, ahogy otthon érzi magát, csökken a szökési vágya. Ezért kertes házba bent tartással vagy lakásba fogadható örökbe.

Mivel Tonic nem szeret egyedül bezárva lenni, ilyenkor hajlamos rombolni, ezért olyan családra/gazdára lenne szüksége, ahol sokat otthon vannak, és megfelelő kutyás tapasztalattal és sok türelemmel vannak iránta, amíg teljesen elnyerik a bizalmát, Tonic megnyugszik, megszokja az új helyét. Ha érzi, hogy szeretik, nagyon tud kötődni.

Jelenleg Pilisvörösváron van befogadónál elhelyezve, ide várja a gazdi-jelöltet ismerkedésre.

Az örökbefogadással kapcsolatos információk megtalálhatóak honlapunkon, kérjük elolvasni!

Jelentkezni KIZÁRÓLAG a gazdi-jelölteknek szóló kérdőív kitöltésével lehet (telefonos jelentkezést nem fogadunk el). A kérdőív megtalálható az örökbefogadás menüpont alatt.