Ideiglenes befogadónak lenni komoly feladat és elkötelezettség, hiszen ez megváltoztatja a megszokott hétköznapi életedet, és - ha van - a saját házi kedvencednek is meg kell barátkoznia az új helyzettel.

Nekünk nagyon nagy segítség, hiszen újabb kutyákat akkor tudunk menteni, ha a korábban befogadott, mentett vagy sérült állatokat ideiglenes szülőkhöz vagy végleges gazdához juttatjuk. Olyan állatbarátokat keresünk, akik otthonukba fogadnák az egyesület gondozásában lévő kutyákat, amíg azok gazdira nem találnak. Ez az időszak pár héttől több hónapig tarthat (de kérés esetén az ebet rövid időn belül visszahozzuk).

A befogadó feladata, hogy gondoskodjon a hozzá kerülő kutyusról, nevelje, tanítsa, segítse, szükség esetén elvigye állatorvos, kozmetikushoz, és fogadja a gazdi-jelölteket. Tapasztalataink szerint a családoknál elhelyezett állatok gyorsabban és problémamentesebben illeszkednek be a végleges gazdáiknál, ha ismerik az együttélési normákat. A leendő végleges gazdikat nagy körültekintéssel, részletes ismerkedés után választjuk ki, figyelembe véve a kutya jellemét, igényeit és a befogadó által biztosított tartási körülményeket.

Valamennyi gazdikereső kutyánkat oltási könyvvel, oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva, ivartalanítva adunk örökbe. Kutyánként változó, melyikük mivel rendelkezik már, mivel nem, amikor hozzánk kerül, és mit kell kapni, amíg az egyesület gondozásában van. A befogadó segítségére van szükségünk ahhoz, hogy ezek mind meglegyenek. Sok esetben nem ismerjük a kutyus jellemét, természetét, más állatokkal való viszonyát, nem mindegyikük szocializált, van, akinek meg kell tanítani, hogy kell pórázon közlekedni, vagy mi a szobatisztaság. Mindegyikük más és más, van aki "tökéletes" és van, aki problémás. De mindegyikük segítségre szorul, hogy új életet kezdhessenek.

Mindenképpen olyan ideiglenes befogadókra van szükségünk, aki megbízható, lelkiismeretes, nyugodt szívvel rábízhatjuk védencünket, sajátjaként foglalkozik, bánik vele, kellő türelemmel és kitartással rendelkezik.

Szintén fontos tudni, hogy kistestű kutyát lakásba vagy kertes házba csak bent tartással adunk ideiglenes befogadóhoz is, kizárólag kinti tartás mellett nem.

Ha kedvet érzel az ideiglenes befogadáshoz, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen feladatot vállalni, keress minket!

Mielőtt döntenél kérjük gondold végig a következőket:

Van szabad helyed egy új kutyus részére? Ha igen, hol, mekkora, mit tudsz biztosítani számára?

Jó érzéssel töltene el a tudat, hogy egy magára hagyott állaton segítesz?

Néhány hónapos kisebb kényelmetlenség gyorsan átalakul, tanulságos, kihívásokkal teli és kedves élménnyé, melyet soha nem felejtesz el.

Mivel jár az ideiglenes befogadás?
Neked kell megfelelően gondoskodnod a hozzád kerülő, vállalt mentvényünkről. Etetés, tisztántartás, tanítás, játék, állatorvos, kozmetikus, stb.. Néha azonban ez csak a a feladatok kisebb része, hiszen sok megmentett állat kezdetben stresszes, riadt, ezért különleges gondoskodást igényelnek.

Az ideiglenes befogadás összeegyeztethető életvitelemmel?
Az otthonodban élők egészségi állapotát és életmódját – akár emberé vagy állaté - figyelembe kell venni, mielőtt egy másik állatot befogadnál. Egy otthontalan állat befogadása és nevelése csak akkor jöhet szóba, ha az otthoni környezet kiegyensúlyozott, biztonságos, egészséges ahhoz, hogy megfelelően lehessen gondozni. Ha bármely családtagodnak allergiája van, túlzott stressznek, fizikai vagy mentális egészségügyi problémának van kitéve, akkor az ideiglenes befogadás most nem alkalmas számodra. Szintén fontos, hogy a család minden tagja egyetértsen a befogadással.

Azonban ha úgy érzed, hogy megvan a képességed ahhoz, hogy ideiglenes örökbefogadó váljon belőled és valamennyi családtagod beleegyezik ebbe, fontos kérdés, amit fel kell tenned magadnak, hogy tudsz-e elég időt szánni erre? Ha a munkád vagy magánéleted, olyan elfoglalttá tesz, hogy egy másik időigényes feladat csak stresszt okozna, akkor most inkább ne vágj ebbe bele. A személyes figyelem szükségességének mennyisége állatonként eltér, de számíthatsz rá, hogy körülbelül napi 2-3 órát a nevelt ebre kell fordítanod. A nevelés leglényegesebb része, hogy a kutyát meg kell tanítani arra, hogyan lehet életre szólóan egy másik család vidám, egyenrangú tagja, és ez a feladat időt és türelmet igényel.

Ha szeretném, megtarthatom a nevelt kutyát?
Igen, szinte minden esetben lehetőség van erre. Természetesen az örökbefogadókra vonatkozó feltételekkel, melyeket előzetesen egyeztetünk veled.

Kiválaszthatom, hogy melyik kutyust nevelem?
A program keretein belül, amikor elhelyezzük nálad egyik mentvényünket, megvizsgáljuk, hogy az a lehetőségeidnek, körülményeidnek, alkatodnak megfelelő habitusú legyen. Persze az is lehet, hogy az adott kutyának senki más nem tud helyet biztosítani, ezért esik rád a választás.

És a költségek?
Minden esetben megbeszéljük, egyeztetjük a befogadóval ki mit tud vállalni. Természetesen egyesületünk gondoskodik az állatorvosi költségek fedezéséről, de szükség esetén biztosítunk pórázt, nyakörvet, tápot, stb.

Ha kedvet érzel az ideiglenes befogadáshoz, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen feladatot vállalni, keress minket!

Sports brands | Air Jordan 1 Retro High OG University Blue - Gov