Back to Top

Ábel

DSC 0030 Németországból fogadták örökbe!

 

Ábel kb. 2 éves fekete kan snaci mix kutya. Méretre a közép és az óriás között van, 55 cm magas. Oltva, chipezve, ivartalanítás után költözhet új otthonába. Ábelt a battonyai gyepmesteri telepről altatás elől mentettük és jelenleg a Siófoki Állatvédő Alapítványnál van elhelyezve, itt lehet vele személyesen megismerkedni.

 

Ábel nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott természetű kutyus. Emberekkel nagyon jól nevelt, barátságos, átlagosan aktív. Figyelmes és szófogadó, könnyen kezelhető. Kan kutyákkal sajnos nem jön ki, de bármilyen szukával jól együtt tarható, és barátságos. Jól sétál pórázon, tud viselkedni, kis foglalkozással okos és alkalmazkodó családi kutyus lesz. Olyan gazdihoz való, aki értékeli stabil, nyugodt természetét, és a ragaszkodó kutyusra nem sajnálja az időt, sétál, vagy akár kirándul vele rendszeresen.

Áfonya

DSC 0551 Franciaországból fogadták örökbe!

 

Áfonya kb. 4-5 éves só-bors törpe schnauzer szuka, aki gazdája halála miatt került gondozásunkba társaival együtt.

Kedves, barátságos, de nagyon félős természetű. Eddigi életét kertes házban töltötte, ahonnan úgy tűnik nem nagyon mozdult ki, pórázon nem tud közlekedni egyáltalán. Most ismerkedik a világgal. Oltva, chipezve, ivartalanítva került örökbe adásra. Kissé túlsúlyos, igy fogyókúrára lett fogva.

Alex (Szőrmók Géza)

13394122 1107076752683220 6925201356566791520 nBudapestről fogadták örökbe! 

Alex vagyok a 2 éves, 8,5 kg-os törpe schnauzer keverék fiú. Oltva, chipezve és ivartalanítva keresem új otthonomat.

A bal hátsó lábammal van egy kis gond, nem szívesen használom, ha futkosok. Valahogy megsérültem. Régen történt, kicsi voltam, a múlt olyan homályos. Talán ezért is tartok bizonyos emberi mozdulatoktól. A napokban orvosnál is jártam, ahol hirtelen nagyon álmos lettem. Mire felébredtem, már túl voltam az ivartalanításon is, és ami még fontosabb, már tudom mi a baja a lábamnak. A doktor néni arról beszélt, hogy a combcsontom a csípőm csatlakozásánál lévő részen darabokra törött, mely egy régi trauma következménye. Úgy tudom, a fajtamentésnél ismét segítenek nekem, amint összejön a műtétre a keret, Győrbe utazok egy műtétre, amitől jobb lesz a lábam. Erre lehet, hogy már júniusban is sor kerülhet. Apropó utazás! Jól viselkedek ám az autóban, nagyon szeretek utazni és nézelődni. Rossz láb ide vagy oda, az ideiglenes befogadóm kocsijába már magamtól mászok be, szóval nem vagyok ám én annyira rokkant. Be kell ismerjem, igazán jó kutya vagyok. Na nem azért mondom hogy eladjam magam, de tényleg így van. Az idim is ezt mondja. Kedves, barátságos, puszi osztogató vagyok. Szót fogadok, nem rombolok, nem rosszalkodok. Most tanulom az alap vezényszavakat. Ugatok néha, hisz kutyából vagyok, de feleslegesen ugyan nem jártatom a számat. Jól kijövök mindenféle kutyacimborával, nem keresem a hatalmi harcokat. Itt most van egy cicabarát is. Nem kergetem, de nem is foglalkozom vele, olyan kis különc szerzet. Inkább játszom a befogadóm saját kutyáival. Irigykedem is rájuk, én is már úgy vágyok egy saját gazdira! Jól érzem itt magam, szeret az idim, de tudom, hogy ez csak egy állomás az új élet felé. Mondta is ám, hogy voltak előttem is nála gazdikereső társak, és ha nekik sikerült, akkor nekem is fog. Ha ennyi jó tulajdonságom van, nem lehet nehéz dolgom. De mivel senki nem tökéletes, lássuk miben kéne még fejlődnöm: azt beszélik, több önbizalomra volna szükségem, mert azért óvatos és félénk is vagyok. Én igyekszem, de legyetek velem türelemmel. A másik: erről a póráz dologról még nehezen hiszem el, hogy jó nekem. De idim bízik bennem, én is próbálok neki segíteni, ő azt mondta, már haladtunk egy kicsit. Még valami: szeretem a simogatást, de nehezen tűröm, ha fésüléssel, nyírással, fürdetéssel vegzálnak. Kis termetem miatt lakásba, vagy kertes házba bent tartással lehet örökbe fogadni.

Alíz és Arnold

559904 488425397881695 371958479 n Alíz (Pindi) és Arnold (Arni) testvérek, 13 éves só-bors törpe snacik.

Korukból adódóan nyugodt természetűek, de őrzik a házat és bármilyen zajra azonnal jeleznek. Ismerik az alap vezényszavakat.

Aliz kicsi, 30 cm marmagasságú, rendkívül nyugodt, elsőre visszahúzódó, de hamar feloldódik, ha látja, hogy simogatásról van szó. Nagyon hűséges, a sétákat jól bírja és szereti is. Könnyen rávehető egy kis ásásra, játékra. A gyerekeket nem szereti, de elviseli, inkább kikerüli őket semmint harapjon. Más kutyákkal bizalmatlan, megugatja őket, nehezen barátkozik.

Gyorsan nő a szőre, ezért egy-két havonta nyírni kell. Alapvetően jó egészségnek örvend, de sajnos a bőrén már vannak kinövések, fekete és bőrszínűek egyaránt, valamint a jobb első lábán egy nagy daganat növekszik, mely fájdalmat nem okoz neki. A szemei nagyon váladékoznak.

A kan neve Arnold, Arni. Ő ellentéte sok mindenben a testvérének. Magas, 37 cm marmagasságú, jó kiállású, de a fülei lebegnek, ezért nagyon mókás a kinézete. Nála akad némi gond a szoba tisztasággal. A napi 3-szori séta vagy a kert azonban megoldás a problémára. Nagyon ingerlékeny, más kutyákkal egyáltalán nem barátkozik, néha még szukákat is megtámadja. Nagyon igényli a törődést, alapvetően engedelmes. A gyerekekkel ő barátságosabb, de ha bántják odakap. Szeret enni. Kiváló házőrző. Teljesen egészséges, talán a hallása romlott az utóbbi időben.

Jelenlegi gazdájuk megváltozott életkörülményei miatt kénytelen megválni tőlük. Mivel egész életükben együtt voltak, örülnénk ha egy helyre kerülnének, de amennyiben ez nem sikerül, külön-külön is gazdit keresnek, ahol nyugodtan és boldogan tölthetik az utolsó pár évüket.

Angelo

1098431 10151743729993186 1613967063 n Németországból fogadták örökbe!

 

Előző helyén rettenetesen elhanyagolták, ezért került vissza tenyésztőjéhez.

Angelo 6 éves ivartalanított só bors törpe kan schnauzer. Nagyon jó természetű, rendkívül jól szocializált, gyerek, kutya és macska barát. Olyan gazdit keresünk neki, aki tud vele foglalkozni, és nem csupán kerti dísznek szeretné.

Anton

1 Snacis családba, két törpe mellé fogadták örökbe!

 

Anton 2014. januári születési só-bors kan óriás snaci. Oltva, chipezve, ivartalanítás után fogadható örökbe. Érdeklődő, barátságos természetű, szereti, ha simogatják. Kinti kutyaként volt eddig tartva. Pórázon, és anélkül is ügyesen közlekedik.
Kutyákkal félénken viselkedik, macskával tartózkodó volt, gyerekekkel valószínűleg kijön. Az utazást jól bírja. Anton számára kizárólag fajtához értő, határozott, következetes gazdit keresünk, aki sokat tud vele foglalkozni és lefárasztja, mind fizikailag, mind szellemileg. Akár kutyaiskolába is el tud vele járni.
Anton helyileg Kisbéren van, itt lehet vele a gazdi-jelöltnek megismerkedni.
 

Apolló

kozmis4 Apolló egy nagy család új tagja lett Szigethalmon!

 

 Apolló 1,5 hónapja került gondozásunkba, amit hozzáértő kezek között töltött, ennek következtében szépen kinyílt és várja az új gazdit:)

 Apolló 3-4 év körüli mentett törpe schnauzer ivartalanított, oltott, külső-belső parazitamentesített micro chipel ellátott kan kutya.

 Pórázon szépen sétál, autóban utazást most tanulja, nincsen különösebb ellenvetése, főleg ha az egy kiadós sétával folytatódik:-) Apolló   általában szuka kutyákkal jól kijön, kanok esetében válogatós, ezért egyedüli vagy szuka kutya mellé ajánljuk. 

Apolló aktív kutya, szeret jönni-menni, minden érdekli, bármi történik fülel, imád az udvaron lenni, így inkább kertes házas gazdit keres, aki sokat tud vele lenni és sokat foglalkozik vele és akkor Apollóban tökéletes, ragaszkodó hűséges társra lel. Gyerekekkel kijön, de a cicákat nem szereti.

Aramisz

DSCF2177 

2009-es születésű, ivartalanított kan só-bors közép schnauzer, oltva, chipezve keresi új gazdáját. Egy idős néni kutyusa volt, így kissé neveletlen, egy kis tanulás, foglalkozás nem árt neki. Kinti-benti kutyaként volt tartva, így elsősorban kertes házas gazdira vágyik. 

Pórázon keveset sétált, de fiatal kora miatt szükséges neki a sok mozgatás, séta, kirándulás.

Egyedül kutyusként volt tartva. Más kutyákkal jól kijön, ha bizonytalan, inkább ott hagyja őket. Emberekkel jól kijön.

Aramisz ideiglenes befogadó jelentkezését is várja, amíg rátalál az álomgazdi!

Baba

12002791 926500524082545 8870717605974617126 nNémetországból fogadták örökbe!

 

 Baba kb. 4 éves só-bors törpe schnauzer szuka, oltva, chipezve, ivartalanítás után került örökbe adásra.

Gazdája halála miatt került gondozásunkba társaival együtt. Korábban egy kertes házban élt, ahonnan úgy tűnik nem nagyon mozdult ki. Pórázon egyáltalán nem tudott közlekedni, de ügyesen beletanult, bár néha még bizonytalan, megijed. 

Kedves, barátságos természetű, kutyákkal, cicákkal jól kijön, nagyon vágyik a szeretetre és törődésre.

Babóca

babo20 Németországból fogadták örökbe!

 

Babóca kb. 5 éves törpe schnauzer szuka, aki oltva, ivartalanítva, chipezve keresi új gazdáját.
Babót nagyon rossz körülmények közül mentettük, de szerencsére a rossz tartás és nélkülözés a lelkét nem viselte annyira meg. Babóca kedves, kimondottan emberközpontú kutya.

Más kutya nem gond, jelenleg is egy kan tacskó keverékkel osztja meg lakhelyét. Nincs köztük probléma, bár a kisasszony azért nem egy elveszett kutya, kissé domináns határozott jellem, ezt emberekkel nem, de kutyákkal előfordul, hogy érezteti is, így inkább egy kan vagy egy nem domináns szuka mellé való, ha van másik kutya a családban. Macskákkal összeszoktatható, de kezdetben több odafigyelést igényel. Pórázon szépen sétáltatható.
Babóca elsősorban kertes házba bent tartással fogadható örökbe, vagy lakásba sokat otthonlévő gazdi mellé. Kinti tartásra nem adjuk!

Jelenleg Pilisvörösváron van befogadónál elhelyezve.

Balu

11038655 827547873977811 4020210024740431595 n  Németországból fogadták örökbe!

Balu kb. 1-1,5 éves, közepes méretű (kb. 45 cm marmagasságú) schnauzer-puli keverék kan kutya. Oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új gazdáját.
Kedves, bújós természetű kutya, aki a gazdi kedvében szeretne járni mindig, de mivel valószínű nem volt gyerekszobája, így még nevelésre és sok foglalkozásra van igénye. Könnyen tanul, nagyon intelligens. Igazán aktív, szeret láb alatt lenni, fontoskodni, mint egy snaci, de egy igazi intézkedős, házőrző kis eb, mint egy puli. Elsősorban kertes házba ajánljuk (bent tartással), de lakásban is el lenne azért. A szobatisztaságot még tanulja, de nagyon ügyesen halad e téren is.
Más kutyákkal általában jó a viszonya, pórázon szépen sétáltatható. Étkezésben nem válogat, a főtt ételt ugyanúgy kedveli, mint a száraz tápot.
Jelenleg Pilisvörösváron lakik befogadónál, itt lehet vele személyesen megismerkedni.

Barbi

13438911 1126257594098469 2832001282867973020 n Németországból fogadták örökbe!

Barbi 1 év körüli óriás schnauzer szuka, aki oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új otthonát. Kedves, barátságos természetű, játékos, más kutyákkal, macskákkal kijön. Barbi számára fajtához értő, tapasztalt és türelmes gazdit keresünk, aki sokat tud vele foglalkozni, megtanítja mindenre. Pórázon már ügyesen közlekedik, de még van mit tanulni, hajlamos húzni, és az alap vezényszavakat sem ismeri még. Sajnos sok félelme van, és bánthatták is korábban, így sok türelemre és megértésre van szüksége, és egy olyan gazdira, akiben megbízhat, akire mindig számíthat. Aktív, eleven, nagy-nagy mozgásigénnyel rendelkezik, így mind szellemileg, mind fizikailag le kell fárasztani. Autóba ügyesen utazik, szobatiszta, lakásban is jól érzi magát, de nem szeret egyedül lenni. Barbi Budapest VII. kerületében ideiglenes befogadónál van elhelyezve, itt várja a gazdi-jelöltet ismerkedésre.

Bella

12957311 1128576553832703 2118804708 n Németországból fogadták örökbe!

 

Bella kb. 4 éves szuka kutya, schnauzer és ír farkas mix lehet. Oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új otthonát.

Előző gazdájánál láncon élte eddigi életét, nagyon félénk és szocializálatlan volt, főleg a férfiakkal bizalmatlan, szinte biztos, hogy bántalmazták.
Bellus napról napra oldódik, a gondozóival már egyre ragaszkodóbb és egyre szeretetéhesebb. Sokat kell bepótolnia, az elmúlt 4 év mély nyomokat hagyott benne, de szerencsére ő is vágyik a nyitásra. Olyan gazdihoz való, aki félénkebb kutyákkal tapasztalt, és türelmesen bánik Bellussal. Egyenlőre kisgyerekek mellé nem való, de a családi környezet, nagyobb gyerekek sokat segíthetnek a szocializálásában. Már tud sétálni pórázon, és a menhelyen igyekeznek minél több látogatóval megismertetni őt. A többi kutyával jól kijön, egy kutyatárs mindenképpen jót tenne neki. Édes és szeretetre vágyó lélek, megérdemli, hogy végre révbe érjen egy szerető családban.

Bella a Siófoki Állatvédő Alapítványnál van elhelyezve, itt lehet személyesen megismerkedni vele.

Bendi

unnamed6 Érden maradt ideiglenes befogadói véglegesítették!

 

Bendi kb. 1-2 éves fekete közép schnauzer szuka. Kedves, barátságos természetű, autóban szépen utazik. A Szarvasi gyepiről került gondozásunkba, ahova leadták, mert létszám fölötti volt. Szerencsére gyorsan ki tudtuk onnan hozni. 

 

Jelenleg ideiglenes befogadónál van, akik már jelezték, hogy végleg megtartják. Bendi kb. 1 óra alatt beilleszkedett a családba, felfedezte és belakta az új otthonát.
Megkapja a szükséges oltásokat, ivartalanítva lesz, és utána gazdisodik.

Beni

beni Németországból fogadták örökbe!

 

9 éves só-bors színű kan törpe schnauzer, akitől családi okok miatt váltak meg. Oltva, chipezve ivartalanítva van.
Jó természetű, kedves kutya, de kicsit félős. Más kutyákkal eleinte bizalmatlan, de utána barátkozik. Több évig együtt élt egy westievel, így másik kutya mellé is ajánljuk. Emberekkel, gyerekekkel jól kijön, de a postást nem szereti. Macskákkal különösebben nem foglalkozik. Nem igazán játékos már.

Berci

13389081 496523253878880 736990114 o Befogadója végleg megtartja!

 

Berci 1 év körüli közepes termetű schnauzer mix kan kutya, aki oltva, chipezve, ivartalanítva fogadható örökbe.

Kedves, barátságos természetű, energikus fiatal kutya. Lakásban nem rombol, szobatiszta, emberekkel, más kutyákkal jól kijön, viszont a macskák iránt élénken érdeklődik. Pórázon szépen sétál, autóban nyugodtan utazik, és a kozmetikával sem volt gondja.Berci számára fajtához értő, következetes és sportos gazdit keresünk, aki tud vele eleget foglalkozni, tanítani, lefárasztani, elviszi nagyokat sétálni, kirándulni. Lakásba vagy kertes házba bent tartással fogdaható örökbe. Jelenleg Szegeden ideiglenes befogadónál van elhelyezve, ide várja a gazdi-jelölteket ismerkedésre.

Bigi

Budapestről fogadták örökbe!

91865608 1351724425011060 2744162306014314496 nBigi kb. 6 hónapos kis-közepes méretű (kb.30-35 cm és 13 kg körüli) schnauzer keverék szuka kutya. Chipezve, oltva és ivartalanítva keresi új otthonát.

 

Aktív, játékos, pörgős kutya. Természete kedves, más kutyákkal és emberekkel egyaránt jól kijön. Pórázon sétáltatható, autóban utazik. Cicákkal összeszoktatható. Bigi nagyon eleven, így aktív, kitartó gazdira van szüksége, aki sokat foglalkozik vele, lefárasztja.

 

Elsősorban lakásban élő gazdit keresünk számára, vagy olyan kertes házas gazdit, ahol kimondottan magas kerítés van, mert a macskák könnyedségével mászik kerítést. Kertes házba csak bent tartással fogadható örökbe, kizárólag kinti tartásra nem adjuk!

Jelenleg Pilisvörösváron van befogadónál elhelyezve, ide várja a gazdi-jelöltet ismerkedésre.

 

Bingó

unnamed5  Németországból fogadták örökbe!

Bingó 3 év körüli fekete törpe snaci keverék kan kutyus. Fülei meggyógyultak, kapott oltást, chipet, átesett az ivartalanításon.
Kutyákkal jól kijön (kannal és szukával is), a macskákkal sincs problémája. Gyerekekkel és a felnőttekkel is elvan, de kisgyermek mellé nem ajánljuk. Sok foglalkozást és törődést igényel. Mivel kinti kutya volt, még nem szobatiszta, ezt az új gazdinak kell neki megtanítania. Szereti a pocakját, így jutifalattal motiválható.
A tömeget nem szereti, és a boxba való bezárást sem.  A snacis őrültség meg van benne, simogatás közben csóválja a farkát és vicsorog :D  Kizárólag lakásba, vagy kertes házba kinti-benti tartással adjuk örökbe!
Jelenleg Siófokon van elhelyezve, itt lehet vele megismerkedni személyesen.

Blacky

13631480 1130057230385172 6610226447296455908 n Németországból fogadták örökbe!

 

Blacky 3,5 éves kan óriás schnauzer mix, oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új gazdáját. (Marmagassága: 51 cm)

Blacky a Miskolci gyepiről lett mentve, ahova korábbi gazdája adta le.  Kissé bizalmatlan, lassan barátkozik, és következetes bánásmódot igényel. Nagy szüksége van arra, hogy biztonságot, és stabilitást érezzen maga körül. Talán bántalmazták is és nincsenek igazán pozitív tapasztalatai az emberekkel kapcsolatban. Az elmúlt hetekben egyre jobban elkezdett kötődni gondozójához, már megy a simogatásért, kísérgeti őt. A többi kutyával nem problémás, nem kezdeményez konfliktust. Olyan gazdira vár, aki ismeri a fajtát, kicsit kibontja a kutyust a zárkózottságából, és új értelmet ad életének. Jó gazdi mellett Blacky hálás és nyugodt, szeretere méltó, jól kezelhető családi kutya lesz. A gyerekekkel való kapcsolatát még nem ismerjük, egyenlőre inkább tapasztalt gazdit keresünk számára, lehetőleg nem kisgyerekek mellett. Blacky fegyelmezetten, ügyesen sétál pórázon.

Jelenleg a Siófoki Menhely lakója, itt várja a gazdi-jelölteket majd ismerkedésre.

Boci

12032375 974823199225444 1411107700 n Budapestről fogadták örökbe!

Bonifác (röviden csak Boci), 5 éves, fekete törpe schnauzer kan kutyus, oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új otthonát. Boci szobatiszta, lakásban nem ugatós, nem rombolós kutya, kedves, bújós, emberekkel, gyerekekkel barátságos természetű. Más kutyákkal változó a viszonya, de összeszoktatható. Madarakat kergeti, macskára nincs tesztelve. Sétáknál kicsit kajla még, de ez kezelhető. Gyorsan tanul, hamar alkalmazkodik.
A hasát nagyon szereti, nem válogatós. De kaját nem szabad elől hagyni, mert azt megszerzi bármi áron :)

Boci kizárólag lakásba vagy kertes házba bent tartással fogadható örökbe.

Boci Budapest IX. kerületében ideiglenes befogadónál van elhelyezve, itt várja az előzetesen jónak ítélt, ígéretes gazdi-jelölteket ismerkedésre!

További cikkeink...

  1. Bodza Bogi
  2. Boglárka
  3. Bogyó
  4. Bojt

1. oldal / 8