Back to Top

Ábel

DSC 0017 Németországból fogadták örökbe!

 

Ábel kb. 2 éves fekete kan snaci mix kutya. Méretre a közép és az óriás között van, 55 cm magas. Oltva, chipezve, ivartalanítás után költözhet új otthonába. Ábelt a battonyai gyepmesteri telepről altatás elől mentettük és jelenleg a Siófoki Állatvédő Alapítványnál van elhelyezve, itt lehet vele személyesen megismerkedni.

 

Ábel nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott természetű kutyus. Emberekkel nagyon jól nevelt, barátságos, átlagosan aktív. Figyelmes és szófogadó, könnyen kezelhető. Kan kutyákkal sajnos nem jön ki, de bármilyen szukával jól együtt tarható, és barátságos. Jól sétál pórázon, tud viselkedni, kis foglalkozással okos és alkalmazkodó családi kutyus lesz. Olyan gazdihoz való, aki értékeli stabil, nyugodt természetét, és a ragaszkodó kutyusra nem sajnálja az időt, sétál, vagy akár kirándul vele rendszeresen.

Áfonya

DSC 0547 Franciaországból fogadták örökbe!

 

Áfonya kb. 4-5 éves só-bors törpe schnauzer szuka, aki gazdája halála miatt került gondozásunkba társaival együtt.

Kedves, barátságos, de nagyon félős természetű. Eddigi életét kertes házban töltötte, ahonnan úgy tűnik nem nagyon mozdult ki, pórázon nem tud közlekedni egyáltalán. Most ismerkedik a világgal. Oltva, chipezve, ivartalanítva került örökbe adásra. Kissé túlsúlyos, igy fogyókúrára lett fogva.

Alex (Szőrmók Géza)

13394122 1107076752683220 6925201356566791520 nBudapestről fogadták örökbe! 

Alex vagyok a 2 éves, 8,5 kg-os törpe schnauzer keverék fiú. Oltva, chipezve és ivartalanítva keresem új otthonomat.

A bal hátsó lábammal van egy kis gond, nem szívesen használom, ha futkosok. Valahogy megsérültem. Régen történt, kicsi voltam, a múlt olyan homályos. Talán ezért is tartok bizonyos emberi mozdulatoktól. A napokban orvosnál is jártam, ahol hirtelen nagyon álmos lettem. Mire felébredtem, már túl voltam az ivartalanításon is, és ami még fontosabb, már tudom mi a baja a lábamnak. A doktor néni arról beszélt, hogy a combcsontom a csípőm csatlakozásánál lévő részen darabokra törött, mely egy régi trauma következménye. Úgy tudom, a fajtamentésnél ismét segítenek nekem, amint összejön a műtétre a keret, Győrbe utazok egy műtétre, amitől jobb lesz a lábam. Erre lehet, hogy már júniusban is sor kerülhet. Apropó utazás! Jól viselkedek ám az autóban, nagyon szeretek utazni és nézelődni. Rossz láb ide vagy oda, az ideiglenes befogadóm kocsijába már magamtól mászok be, szóval nem vagyok ám én annyira rokkant. Be kell ismerjem, igazán jó kutya vagyok. Na nem azért mondom hogy eladjam magam, de tényleg így van. Az idim is ezt mondja. Kedves, barátságos, puszi osztogató vagyok. Szót fogadok, nem rombolok, nem rosszalkodok. Most tanulom az alap vezényszavakat. Ugatok néha, hisz kutyából vagyok, de feleslegesen ugyan nem jártatom a számat. Jól kijövök mindenféle kutyacimborával, nem keresem a hatalmi harcokat. Itt most van egy cicabarát is. Nem kergetem, de nem is foglalkozom vele, olyan kis különc szerzet. Inkább játszom a befogadóm saját kutyáival. Irigykedem is rájuk, én is már úgy vágyok egy saját gazdira! Jól érzem itt magam, szeret az idim, de tudom, hogy ez csak egy állomás az új élet felé. Mondta is ám, hogy voltak előttem is nála gazdikereső társak, és ha nekik sikerült, akkor nekem is fog. Ha ennyi jó tulajdonságom van, nem lehet nehéz dolgom. De mivel senki nem tökéletes, lássuk miben kéne még fejlődnöm: azt beszélik, több önbizalomra volna szükségem, mert azért óvatos és félénk is vagyok. Én igyekszem, de legyetek velem türelemmel. A másik: erről a póráz dologról még nehezen hiszem el, hogy jó nekem. De idim bízik bennem, én is próbálok neki segíteni, ő azt mondta, már haladtunk egy kicsit. Még valami: szeretem a simogatást, de nehezen tűröm, ha fésüléssel, nyírással, fürdetéssel vegzálnak. Kis termetem miatt lakásba, vagy kertes házba bent tartással lehet örökbe fogadni.

Alíz és Arnold

559904 488425397881695 371958479 n Alíz (Pindi) és Arnold (Arni) testvérek, 13 éves só-bors törpe snacik.

Korukból adódóan nyugodt természetűek, de őrzik a házat és bármilyen zajra azonnal jeleznek. Ismerik az alap vezényszavakat.

Aliz kicsi, 30 cm marmagasságú, rendkívül nyugodt, elsőre visszahúzódó, de hamar feloldódik, ha látja, hogy simogatásról van szó. Nagyon hűséges, a sétákat jól bírja és szereti is. Könnyen rávehető egy kis ásásra, játékra. A gyerekeket nem szereti, de elviseli, inkább kikerüli őket semmint harapjon. Más kutyákkal bizalmatlan, megugatja őket, nehezen barátkozik.

Gyorsan nő a szőre, ezért egy-két havonta nyírni kell. Alapvetően jó egészségnek örvend, de sajnos a bőrén már vannak kinövések, fekete és bőrszínűek egyaránt, valamint a jobb első lábán egy nagy daganat növekszik, mely fájdalmat nem okoz neki. A szemei nagyon váladékoznak.

A kan neve Arnold, Arni. Ő ellentéte sok mindenben a testvérének. Magas, 37 cm marmagasságú, jó kiállású, de a fülei lebegnek, ezért nagyon mókás a kinézete. Nála akad némi gond a szoba tisztasággal. A napi 3-szori séta vagy a kert azonban megoldás a problémára. Nagyon ingerlékeny, más kutyákkal egyáltalán nem barátkozik, néha még szukákat is megtámadja. Nagyon igényli a törődést, alapvetően engedelmes. A gyerekekkel ő barátságosabb, de ha bántják odakap. Szeret enni. Kiváló házőrző. Teljesen egészséges, talán a hallása romlott az utóbbi időben.

Jelenlegi gazdájuk megváltozott életkörülményei miatt kénytelen megválni tőlük. Mivel egész életükben együtt voltak, örülnénk ha egy helyre kerülnének, de amennyiben ez nem sikerül, külön-külön is gazdit keresnek, ahol nyugodtan és boldogan tölthetik az utolsó pár évüket.

További cikkeink...

  1. Angelo
  2. Anton
  3. Apolló
  4. Aramisz

1. oldal / 37