559904 488425397881695 371958479 n Alíz (Pindi) és Arnold (Arni) testvérek, 13 éves só-bors törpe snacik.

Korukból adódóan nyugodt természetűek, de őrzik a házat és bármilyen zajra azonnal jeleznek. Ismerik az alap vezényszavakat.

Aliz kicsi, 30 cm marmagasságú, rendkívül nyugodt, elsőre visszahúzódó, de hamar feloldódik, ha látja, hogy simogatásról van szó. Nagyon hűséges, a sétákat jól bírja és szereti is. Könnyen rávehető egy kis ásásra, játékra. A gyerekeket nem szereti, de elviseli, inkább kikerüli őket semmint harapjon. Más kutyákkal bizalmatlan, megugatja őket, nehezen barátkozik.

Gyorsan nő a szőre, ezért egy-két havonta nyírni kell. Alapvetően jó egészségnek örvend, de sajnos a bőrén már vannak kinövések, fekete és bőrszínűek egyaránt, valamint a jobb első lábán egy nagy daganat növekszik, mely fájdalmat nem okoz neki. A szemei nagyon váladékoznak.

A kan neve Arnold, Arni. Ő ellentéte sok mindenben a testvérének. Magas, 37 cm marmagasságú, jó kiállású, de a fülei lebegnek, ezért nagyon mókás a kinézete. Nála akad némi gond a szoba tisztasággal. A napi 3-szori séta vagy a kert azonban megoldás a problémára. Nagyon ingerlékeny, más kutyákkal egyáltalán nem barátkozik, néha még szukákat is megtámadja. Nagyon igényli a törődést, alapvetően engedelmes. A gyerekekkel ő barátságosabb, de ha bántják odakap. Szeret enni. Kiváló házőrző. Teljesen egészséges, talán a hallása romlott az utóbbi időben.

Jelenlegi gazdájuk megváltozott életkörülményei miatt kénytelen megválni tőlük. Mivel egész életükben együtt voltak, örülnénk ha egy helyre kerülnének, de amennyiben ez nem sikerül, külön-külön is gazdit keresnek, ahol nyugodtan és boldogan tölthetik az utolsó pár évüket.